2010. május 30., vasárnap

Égi áldás a ceremónián


Amikor szabadtéri szertartást tervezünk, mindig számolni kell egy esetleges "B" verzióval, ami azt jelenti, hogy fedett helyen kell a ceremóniát megtartani.
A "B" verziót rendszerint akkor alkalmazzuk, ha már reggeltől esik az eső.
De mi van akkor, ha egész nap verőfényes napsütés van, a kert berendezve, feldíszítve várja a vendégeket, de az idő megtréfál minket és szertartás kezdése előtt 10 perccel leszakad az ég?

"Égi áldás a Párnak" mondják a bölcsek.
Az esküvőszervezőnek inkább titkon bosszúság. Persze azonnal életbe lép a "C" verzió és mentjük a helyzetet.
Pánikra semmi ok, hiszen azért van ceremóniamesterünk, hogy lazítsa a hangulatot.
Ha Ő "semmi probléma" mosollyal az arcán, megnyugtat mindenkit és a csapat többi tagja villámgyorsan átvariálja az esketési helyszínt fedett részre, akkor még jó móka is kialakulhat az "Égi áldásból".

Így történt ez egy májusi szombaton is, amikor a szikrázó napsütésből egyszer csak igazi nyári zápor lett abban a pillanatban, amikor a menyasszonyi autó megállt a helyszín előtt. A vendégeket ekkor már "bemenekítettük" a fedett helyszínre, villámgyorsasággal bevittük a szertartás asztalt és székselymes székeket, mindenki nyugalomba kortyolta az italát és a legnagyobb izgalommal várta, hogy láthassa az Arát.
Túlélő készletemből természetesen nem hiányozhat a hatalmas méretű esernyő sem, így nem okozott problémát, hogy megvédjük a Menyasszonyt az esőtől.
A szertartás gyönyörű volt, és mire vége lett, az eső is elállt.
A madarak csicseregtek, a kert eső utáni illata hívogató volt.
A csoport képeket és a hagyományos csokordobást már a kertben tudtuk megrendezni.
A boldogságkapu virágai bírták az "égi áldást", így remek képek készültek a kapu alatt.
A Pár boldog volt, a vendégek elégedettek, talán csak a vörös szőnyeg bánta, hogy nem felelhetett meg az elvárásoknak, hiszen azt nem tudtuk bevinni a helyszínre.

Ha a szervezői csapat ilyen profi, mint a miénk volt, és ilyen könnyen és gyorsan átvariálja és megoldja a pillanat adta helyzetet, akkor semmi pánik nem lehet egy kis eső miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése